Poppodium Phoenix biedt een podium aan talent uit de regio Breda. Onze missie is om jongeren kansen te bieden met muziek als middel. Phoenix richt zich op jongeren van 12 tot 24 jaar. Een stichting met commerciële functies omdat de gemeentelijke subsidie is weggevallen. Het poppodium is de kern, waarbij maatschappelijk activiteiten boven commerciële activiteiten staan. Vandaag de dag is Poppodium Phoenix uitgegroeid tot een professioneel, maar laagdrempelige en betrokken organisatie. Phoenix werkt sinds 2018 samen met Nieuwe Veste. Zij faciliteren de locatie en wij helpen hen een andere doelgroep te bereiken.  


Popcorner Breda door de jaren heen Popcorner Breda is in 2006 ontstaan als vervolg op het popmuziekproject van de toenmalige welzijnswerk-koepel Vertizontaal. Vanaf 1983 tot 2006 werden popworkshops voor jongeren aangeboden in jongerencentra en buurthuizen. Vanaf september 2006 was het project gevestigd in toren 3 van het NAC stadion in Breda. Begin 2007 werd de niet bepaald flitsende naam “Popmuziek-project Vertizontaal” omgezet in “Popcorner”. In en vanuit Popcorner zijn inmiddels meer dan 30 vrijwilligers, vijf stagaires, drie muziekdocenten, een studiotechnicus, een beheerder en twee jongerenwerkers betrokken bij allerlei activiteiten.   


Helaas moest de Popcorner Toren 3 van het Nac stadion verlaten voor eind 2017. Dit betekende het verdwijnen van de Popcorner, maar niet voorgoed. Uit de as van de Popcorner herrijst “Poppodium Phoenix”. Een nieuwe samenwerking met Nieuwe Veste en The loads ontstond. In 2018 verhuisd de organisatie naar The Loads aan de Industriekade.